Snel bruin worden, dat is iets wat iedere vrouw graag wilt. Maar hoe kun je nu snel bruin worden zonder dat je verbrand en op een veilige manier? Wij hebben de vijf beste tips voor je.

Tip 1. De juiste voeding
Er zijn voedingsmiddelen die je kunnen helpen om sneller bruin te worden. Als we het dan hebben over groente kun je denken aan zoete aardappel, boerenkool, pompoen, paprika maar ook wortels. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk betacaroteen een stof die bijdraagt bij het sneller bruin worden. Eten dat lycopeen rijk is helpt ook. Denk aan snacktomaten, abrikozen en watermeloen. De stoffen zijn ook verkrijgbaar in voedingssupplementen.

Tip 2. Zelfbruiner gebruiken
Een andere manier om sneller bruin te worden is het gebruiken van een zelfbruiner. Het werkt heel eenvoudig en er zijn slechts enkele stappen voor nodig. Je begint door de zelfbruiner bij jezelf aan te brengen. Nu is het wachten tot het volledig is ingetrokken en het resultaat is direct zichtbaar. Je hebt nu een prachtige bruine kleur. Zelfbruiners kun je eenvoudig kopen in drogisterijen.

Tip 3. Op de juiste tijden zonnen
Als je snel bruin wilt worden doe je er goed aan om de juiste tijd te kiezen dat je gaat zonnen. De zon is vaak het heetst in de middag wat dus betekent dat de stralen op dat moment het beste zijn werk doet. Hou er ten alle tijde rekening mee dat je niet te lang in de zon moet gaan liggen om het risico op huidkanker te verminderen. Zoek regelmatig de schaduw op zodat je lichaam kan rusten. Wanneer je een lichte huid hebt kun je beter in de ochtend zonnen.

Tip 4. Zon niet langer dan drie uur
Op het moment van bruinen wordt er melanine aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je bruin wordt. Je lichaam kan iedere dag gemiddeld drie uur melanine aanmaken, dan stopt het. Zon dus nooit langer dan drie uur want dit verhoogt de kans op verbranden en het heeft daarnaast geen enkele nut. De volgende dag kun je opnieuw gaat zonnen en kan het lichaam opnieuw melanine aanmaken.

Tip 5. Zonnebrandcrème gebruiken

Je zou juist denken dat als je bruin wilt worden je geen zonnebrandcrème moet gebruiken maar het tegenovergestelde is waar. Zonnebrandcrème doet ervoor zorgen dat jij sneller bruin wordt. Eigenlijk zit er een best logische gedachte achter. Zonder zonnebrandcrème kun je misschien een half uur in de zon zitten zonder te verbranden. Met zonnebrandcrème hou je het een stuk langer vol. Smeren dus!

Gerelateerd bericht